sâmbătă, 26 martie 2011

Centre de diagnostic PET/CT

Sursa: www sfatulmedicului.ro

 
Investigatia PET/CT

In Romania cei mai multi pacienti oncologici sufera de cancer in sfera ginecologica, cancer pulmonar si cancer colo-rectal. Decese cauzate de bolile neoplazice ocupa locul al doilea dupa bolile cardiovasculare. Acest lucru se poate corecta prin diagnosticare timpurie. Cu cat mai precoce sunt detectate leziunile canceroase cu atat succesul terapeutic va fi mai mare. Cu metodele imagistice conventionale nu intodeauna se poate detecta extensia reala sau evolutia bolii.

PET/CT inseamna aplicarea in acelasi timp a doua metode de examinare. Cu ajutorul CT pot fi identificate modificarile patologice, anatomice si structurale ale organelor, dar in acelasi timp deficienta acestuia este ca nu da informatii despre comportamentul biologic al modificarilor. Cu ajutorul tomografiei cu emisie de pozitroni (PET), devine vizibil metabolismul tesuturilor examinate. In cursul examinarii PET, cel mai des este administrata molecula glucoza (FDG), marcata cu izotopul (18F). Cu ajutorul FDG putem obtine informatii despre consumul de glucoza al tesuturilor. Cele mai multe tumori maligne se dezvolta foarte repede, de aceea consumul de glucoza este mai intens. PET identifica tumorile folosind aceste caracteristici.

Examinarea PET/CT este recomandata pentru:
- recunoasterea timpurie a tumorilor, in cazul in care simptomele indica boli neoplazice, dar acest lucru nu poate fi demonstrat prin alte metode imagistice;
- in cazul bolilor canceroase cunoscute, pentru identificarea exacta a localizarii;
- pentru evaluarea eficientei terapiei.

Examinarea PET/CT in sine nu este deloc dureroasa si dureaza aproximativ jumate de ora. in timpul investigatiei aparatul capteaza cateva sute de imagini examinand corpul intreg, in felul acesta cu investigatia PET/CT se pot depista leziuni doar de cativa milimetri. In mai multe cazuri in urma rezultatului evaluat s-a evitat o interventie chirurgicala cu mare risc.


Centrul de Diagnostic si Tratament Euromedic si PET/CT Fundeni
Adresa: Sos. Fundeni, nr. 258, sector 2, Bucuresti
Telefon: +40-21-316.73.89
Site internet: http://www.petctromania.ro/unde_ajuta_petct.php
                       http://www.petctromania.ro/cancer.php   
                       http://www.petctromania.ro/programare_formular.php
                       http://www.petctromania.ro/tarife_petct.php


Centru de Diagnostic Pozitron PET/CT
Adresa: B-dul. Gen. Magheru nr. 1, RO-410035 Oradea
Tel: +40 259 40 90 90
Fax: +40 259 40 90 99
E-mail: info@petct.ro
Web: www.petct.ro
Site internet: http://www.pet.hu/index.php?akt_menu=246 info
                       http://www.pet.hu/index.php?akt_menu=252  indicatii oncologice
                       http://www.pet.hu/index.php?akt_menu=247  preturi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu